MUNTANT LA PARADETA

Fa dies que estem començant els preparatius per a l’arribada del Cigronet. “Començar els preparatius” no vol dir que ho tinguem tot llest, demanat o muntant. I ara! En això, segons la resta de gent, anem fora de temps! De moment, estem pensant i decidint com muntarem la paradeta.

El cas és que anem prou refiats perquè ma mare encara conserva el moisès de la família, que, evidentment, reciclarem (total, per tres o quatre mesos!). Així doncs, això ens dóna força marge de maniobra per mirar i remirar, i per fer-nos a la idea de com voldríem muntar l’habitació (la nostra i la seva), segons el sistema de lactància (en el meu cas, si tot va bé, la materna fins als 6 mesos).

A més, s’ha de tenir en compte la predisposició de la gent de regalar-te coses. I això s’ha de planificar bé perquè no es repeteixin utensilis o et colguin de peces de 0 a 3 mesos que no podràs aprofitar ni que tinguis deu fills més!

El cas és que sembla que ja ho tenim prou clar: fins que l’Arnau tingui 6 mesos, dormirà a l’habitació amb nosaltres. Però no al nostre llit (això, en principi, volem que sigui terreny estrictament nostre, de la parella).Per això, volem un bressol collit.

Què és un bressol collit? Doncs un bressol al qual li pots treure una paret de baranes i deixar-lo fix al llit, de manera que el tens contigu al matalàs. És una manera d’oferir-li la proximitat materna, però sense que envaeixi certs espais que voldries mantenir “intactes”. Vaja, tenir-lo a prop i que et senti a prop, però en un espai propi. A més, és molt còmode perquè no t’has d’aixecar cada cop a donar-li el pit (només quan li hagis de canviar el bolquer).

Després de rebuscar per internet i per diverses botigues de nadons, n’he trobat un que és perfecte. Mireu:

bressol

És un bressol collit  de la marca Cuna Colecho, model Maxi Moon. Fa 60 x 120 cm i ve amb matalàs, fixacions, rodes, barana addicional i joc de roba 100% cotó (vel, funda del coixí, protectors i suport del vel). La “paret” que veieu a la foto és una tela amb cremallera que es pot treure: es pot deixar sense res o amb la paret de baranes. Tot plegat, ho he trobat per uns 300 euros i escaig.

Sé que és un dineral, però justament aquest model preveu un ús dels 0 als 3 anys i porta rodes, el que ens permetrà bellugar-lo per casa. Abans de comprar-lo, però, m’he posat en contacte amb el fabricant, perquè em digui en quin punt de venda el puc trobar en exposició (no acostumem a comprar coses així per internet…).

S’ha de dir que hem estat molt de temps dubtant si compràvem un bressol normal o un bressol convertible. No sabíem què necessitaríem ni si ens sortia més a compte comprar el bressol, la calaixera i el canviador, per una banda, o tot junt (en forma de bressol convertible), per l’altra.

I sabeu què? Doncs que també farem el convertible. No penseu que som uns malgastadors. És que ma mare està encaparrada a comprar-nos l’habitació del Cigronet i, com que tenim previst tenir-ne un altre (si tot va bé), ja tindrem els dos bressols (un de petit i un altre de més gran) o un bressol i un llitet, o dos llitets (ja que agafaríem el convertible amb llit niu).

De moment, però, anem a pams: el convertible ha d’esperar. Ara li toca el torn al bressol collit.

Etiquetat

2 thoughts on “MUNTANT LA PARADETA

  1. Martachka ha dit:

    Molt bé! Això de muntar la paradeta és una odissea! Moisès o llitet des del primer dia? Collit o no? Habitació convertible o no?

    Nosaltres ja hem començat també. De moment vam muntar (sense instruccions) un llit que ens ha deixat una cosina meva, ara hem de comprar el matalàs, perquè el que ella ens va deixar (que en realitat el volia llençar, però el marit li va llençar la banyereta que també ens havia de deixar en lloc del matalàs) està tot tacat. I ara resulta que el matalàs que hem de comprar té unes mides poc estàndards i no és fàcil de trobar!
    Aquest cap de setmana anem a casa dels meus cunyats a buscar l’altre llitet, que també ens el deixen… I després ja decidirem com distribuïm els dos llitets i el canviador (que encara no tenim ni sabem com serà). La calaixera, de moment, ja està muntada i col·locada dins l’armari.
    La despesa grossa ens esperarem a fer-la quan muntem l’habitació d’aquí un parell d’anys.

    • Sança ha dit:

      I tant que és una odissea, perquè no saps què necessitaràs! A nosaltres ens ha costat molt definir el mobiliari, però de mica en mica ho anem aconseguint. Com va anar abans-d’ahir la prova?

Deixa un comentari

El meu cigronet

Blog d'una mare primerenca

Estimat bloc...

Blog d'una mare primerenca

Sortir amb nens

Blog d'una mare primerenca

Ara.cat - Criatures

Blog d'una mare primerenca

Diari d'una mare ginecòloga

Blog d'una mare primerenca